8 Ocak 2011 Cumartesi

Keçi boynuzu deyip geçmeyin neleri var vallahi :))

Büyük çaba ve emek harcanarak yapılan bir işin sonunda çok küçük bir kazanım sağlanması, halk arasında "Bir gram şeker almak için bir kilo keçiboynuzu yemek" deyimiyle anlatılır.

Aslında keçiboynuzunun insan vücuduna yararlarını okuyunca bu harika meyveye büyük haksızlık yapıldığını düşünmemek mümkün değil. Gerçekten de, bazı yörelerde harnup olarak da bilinen keçiboynuzu, nefes darlığı ve astım gibi solunum rahatsızlıklarından akciğer kanserine, kolesterolden sarılık tedavisine kadar birçok hastalık için benzeri olmayan mükemmel bir ilaçtır. Balgam söktürücü özelliği ile göğsü yumuşatıp bronşları açar, öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir.

Ayrıca A, B, B2, B3 ve D vitaminleriyle kalsiyum, sodyum, potasyum ve fosfor yönünden son derece zengin olan keçiboynuzu, bu açıdan çocukların vücut vezeka gelişimine büyük katkı sağlar.


Nefes darlığına kesin çözüm
Tıpta "Dispne" olarak isimlendirilen nefes darlığına karşı en etkili maddelerden biri keçiboynuzudur. Uzmanlar, keçiboynuzunda nefes darlığına karşı etkili olan maddenin, hemen hemen başka hiçbir bitkide bulunmadığını belirtmektedir. Bu etkin madde, aynı zamanda bazı alerjik astım rahatsızlıklarında öylesine etkilidir ki; derhal sonuç almak mümkün olabilmektedir.

Ayrıca alerjinin sebep olduğu nefes darlığı problemlerinde büyük bir başarıyla uygulanabilir. Alerjik nefes darlığı yüzünden yılın belli mevsimlerinde kortizon tedavisinden başka çare bulamayan insanlar vardır. Keçiboynuzu kürü, bu insanların çoğunda daha hemen ertesi gün rahatlama sağlamaktadır.


Keçiboynuzu kürü:

Nefes darlığının tedavisi için kullanılacak keçiboynuzu kürünün hazırlanması da uygulanması da son derece kolaydır:

Orta büyüklükteki 6-7 adet keçiboynuzunu soğuk ile iyice yıkayın. Daha sonra kırarak bunların herbirini 4-5 parçaya bölerek kaynamakta olan yaklaşık yarım litre suyun içine atın. Hafif ateşte 7-8 dakika daha kaynatın. Soğuduktan sonra süzerek suyunu cam şişeye doldurun.

Her gün sabah kahvaltı arasında ve akşam yemeğinden önce; bir çay bardağı keçiboynuzu suyuna bir küçük çay kaşığı bal ilave edip karıştırın ve için. Yaklaşık yarım litre olarak hazırladığımız keçiboynuzu suyu en çok üç gün buzdolabında bozulmadan korunabilir. Her üç günde bir, taze olarak yeniden hazırlamanız gerekecektir. Bu küre, hiç ara vermeden onbeş gün devam edin.


Bir uyarı:Bu kür, nefes darlığı çeken 5 ile 12 yaş arasındaki çocuklara uygulanırken, sadece sabahları kahvaltı arasında bir çay bardağı içilecek, akşam yemeklerinde içilmeyecektir.


Akciğer kanserine koruyucu kalkan
Keçiboynuzu, insanların korkulu rüyası akciğer kanserini önleyen mükemmel bir bitkidir. Ancak akciğer kanserine yakalandıktan sonra keçiboynuzu ile tedavi şansı kalmamaktadır. Önemli olan uygulanacak periyodik keçiboynuzu kürleri ile akciğer kanserine karşı mükemmel bir koruyucu kalkan oluşturmaktır.


Bu kürün hazırlanması da odukça kolay:
6-7 adet orta büyüklükteki keçiboynuzunu kırarak kaynamakta olan 3 su bardağı (yaklaşık 600 cc) suyun içine atın ve kabın kapağını kapatarak,3-4 dakika daha hafif ateşte kaynatın. Ocağı söndürüp 20 dakika demlenmeye bırakın. Sonra keçiboynuzu parçalarını içinden çıkarıp suyu serin bir yerde muhafaza ederek, dört gün peşpeşe her sabah ve akşam birer çay bardağı için. Uygulama her ay bir defa tekrarlanacak.


Diğer faydaları
Keçiboynuzunun yapısında bol miktarda potasyum, fosfor, demir, çinko, bakır bulunduğundan, kemik erimesi, kansızlık, zayıflık, demir eksikliği durumlarında doğal şifa kaynağıdır.

* Balgam söktürerek göğsü yumuşatır ve bronşları açar.

* Kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir.

* Karaciğere takviye yaparak sarılığın tedavisine yardımcı olur.

* Hafızayı kuvvetlendirir, dikkati artırır.

* Kolesterolü düşürerek kalp ve damar sağlığını korur.

* Bağırsak kurdu, tenya, solucan gibi bağırsak parazitlerini temizler.

* Mideye kuvvet verir.

* Kanda biriken zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar.


Pekmezi de bir harika
Özellikle keçiboynuzunun pekmezi de bol miktarda yapılmaktadır. Harnup pekmezi olarak bulabileceğiniz bu harika gıda maddesi de vücudumuz için son derece yararlıdır.

İşte Harnup pekmezinin faydaları:

* Kalsiyum bakımından çok zengindir (sütün 3 katı).

* İçindeki E vitamini sayesinde; öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir.

* Balgam söktürür, göğsü yumuşatır, bronşları açar, sigara tiryakileri için faydalıdır ve nefes darlığına oldukça etkilidir.

* Yüksek ham selüloz etkisi ile bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite etkilidir. Mide ve bağırsak gazlarını dışarı atarak mide şişkinliğini giderir. Bağırsak kurdu, tenya, solucan gibi bağırsak parazitlerini temizler. Mideye kuvvet verir.

* Yüksek mineral ve vitamin içeriği ile de diş ve diş etleri üzerinde çok olumlu etkileri vardır.

* Yüksek doğal şekerler, zengin mineraller (özellikle çinko) ve vitaminler (A , B , B2, B3, D) içeriği dolayısıyla doğal güç ve besin kaynağıdır.

* Yüksek sodyum ve potasyum içeriği sayesinde tansiyon, karaciğer ve akciğer üzerine çok yaralı etkileri bulunmaktadır. Kanın zehirli maddelerini temizler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder